"NE VOLE GA ZATO ŠTO JE RAZMETLJIVI SRBIN": Legenda šokirala pred Rolan Garos
Novak Đoković, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

au

"NE VOLE GA ZATO ŠTO JE RAZMETLJIVI SRBIN": Legenda šokirala pred Rolan Garos

Amerikanac bez ustručavanja pred Rolan Garos

Objavljeno: 09:36h

Legendarni Džon Mekinro je neko ko izuzetno ceni i poštuje Novaka Đokovića, ali je pokušao da odgonetne razloge zašto je dosta onih koji ga ne vole.

On je u intervjuu za hrvatski "Index" rekao kako je otežavajuća okolnost to što dolazi iz male zemlje kao što je Srbija.

- Meni se uvek sviđao, ali Novaku nije lako, upoređuju ga s Federerom i Nadalom, koje svi vole i teško je nositi se s tim. Osim toga, on dolazi iz Srbije, a nekima je to bezveze. Puno je razloga, ima i taj razmetljivi stav... Ali, sve je to iskoristio kao motivaciju da bolje igra i više pobeđuje, što mu je najveći kvalitet, ne znam kako je to uspeo. Možda ga sad ne vole, ali za pet ili deset godina svi će ga voleti i govoriti kako im Novak nedostaje, pa eto, barem se tome može radovati - rekao je za hrvatski portal Index.hr.

Osvrnuo se na Novakov nedavni rastanak sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

- Nisam siguran zašto se završilo, nisam ni s jednim od njih razgovarao o tome, ali voleo bih da Goran ostane u sportu, uvek mi je bio jedan od najdražih igrača.

Džon Mekinro
Džon Mekinrofoto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Đoković je posle raskida saradnje sa Hrvatom radio s Nenadom Zimonjićem, ali Amerikanac smatra da mu možda i nije potreban trener.

- Ne znam gde je mentalno, treba li mu trener, očito za Rolan Garosu ne treba. Sad igra samo na turnirima koje želi da osvoji, čini mi se da na ostalima nije bio dovoljno angažovan. Niko ne želi da gubi, ali on gleda širu sliku. Mislim da će uzeti novog trenera, ali ne znam ko će to biti. Da ga ja treniram, priče meča bih mu rekao "srećno" i to je sve što treba od mene. Eventualno treba nekog da ga drži fokusiranim i motivisanim, ne nekoga ko će ga trenirati. On sve pomno analizira, siguran sam da se iza kulisa nešto odvija što niko od nas ne zna. Možda je shvatio da zna više od trenera i da mu nije potreban - jasan je bio Amerikanac.

Bonus video:

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

(Espreso sport/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.